Mental mistrivsel

Rigtig mange danskere døjer med mental mistrivsel. Unge såvel som gamle. Men hvad er mental mistrivsel egentlig? Og hvornår er man ramt af mental mistrivsel?

I mine øjne er mental mistrivsel mange ting. Mental mistrivsel kan være, når man i længere perioder føler sig ked af det. Har svært ved at stå op om morgenen. Mental mistrivsel kan være, når man ikke føler man lever op til det moderne samfunds krav om høje karakterer, godt job og et familieliv, der kører på skinner. Og mental mistrivsel kan være så meget andet. Fælles for alle former er, at man ikke har det helt godt.

Men fælles for alle former for mental mistrivsel er også, at man kan gøre noget ved det. Hvad end der er tale om stress, lette depressioner, angst eller noget helt andet, så kan man arbejde med det. Og det kan man gøre i samarbejde med en psykolog.

Mange temaer spiller sammen med andre, og det kan være svært at skelne mellem fx stress, angst og depression. Ovenfor har jeg beskrevet nogle af de problemstillinger, jeg oftest møder i klinikken, men der er naturligvis mange flere temaer end de nævnte, da livet ikke så nemt lader sig arrangere i kasser.